2014. szeptember 9., kedd

Studio 1.0

Némi eufémizmust érzek ebben a "studio" kifejezésben, mindjárt tisztázom, hogy miért :)

Szóval van nekem egy boltom az etsy-n (itt most nem az én boltomat linkeltem be, hanem az egész honlapot). 

Az etsy egy amerikai oldal, ahol handmade és vintage dolgokat lehet árulni, de csak és kizárólag ilyeneket. Nincs rajta kínai tornacipő, meg hamisított Dior óra. Nagyon szeretem, főleg a kézzel készült dolgokat, az elmúlt évek alatt, nem túlzok szerintem, ha azt mondom, hogy ha összeadom, már "heteket" töltöttem az etsyn való nézelődéssel.

Na és ott minden valamirevaló amerikai háziasszony-kézműves-eladónak van "studio"-ja. A párom pedig évek óta hallgatja tőlem, hogy mikor lesz már nekem studiom? Szerinte egyébként az egész lakás az én studiom, az ő szavaival élve "mindenhol a te sz@rod van" :) Hát, amúgy ha jobban belegondolok, igaza van. Nálunk nem ritka ha a konyhában az ember belebotlik egy pirográfba, vagy egy varrógépbe, a fürdőben rendszeresen találkozni ecsetekkel és összefestékezett vajasdobozokkal, az étkezőasztalon meg általában valami fontos projekt zajlik épp, mostanság Annie Sloan is állandó vendégünk....

... szóval itt volt az ideje, hogy legyen egy studiom, ami a nappali-hálószoba-étkező-gardrób-dolgozószoba kombó (merthogy nekünk ilyen is van, illetve csak ilyen van :) egyik sarkában kapott helyet.

Szóval ezért érzem eufémizmusnak a studio kifejezést, egy 1,5 m X 1,1 m-es sarok azért nem studio. Amerikában legalábbis nem. 

Az én mottóm viszont:Ma megmutatom, hogy miből lett a cserebogár, avagy miket használtam fel a sarokhoz:

Albert polcos elem az IKEA-ból, 2790 Ft-ért.HELMER görgős, fiókos elem szintén az IKEA-ból, kicsit drágállottam, de végül második nekifutásra megvettem...1 db jó hosszú ragasztott deszka, apóstól (itt már kettévágattam egy lapszabászatban)
2 db szekrényke (?), apukámnál kukáztam, nem tudom mi lehetett az eredeti funkciója, de én az íróasztalra szántam, valami olyasmit szeretnék, mint egy szekreter.2 db zöldséges-gyümölcsös láda, meglepő módon egy zöldség-gyümölcs árustól :)1 db régi parafatábla a lomosból2 db kosár, még júniusban vettem a piacon 100 Ft/db áron. Eredetileg nem volt eladó, az epret tárolták benne, de én megláttam az árus háta mögött és végül eladott nekem kettőt. Akik mögöttem álltak a sorban, azok is rákérdeztek, hogy vehetnének-e. :DHát nagyjából ezekből áll össze a studiom, igen, így rövid u-val és o-val, a fent említett okok miatt...

Nemsokára hozok fotókat a késztermékről is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése