2014. május 29., csütörtök

Ötletes tárolás a gyerekszobában

A tárolás talán az egyik legfontosabb dolog amivel számolnunk kell lakásvásárláskor, lakberendezéskor, és ez persze a gyerekszobákra is érvényes.

Ha kevés a hely, akkor sem kell elkeseredni; rengeteg ötletet találunk az interneten. Mentsünk el minél több fotót, aztán gyúrjuk össze belőlük azt a verziót ami nekünk a leginkább tetszik és megfelel.


Ehhez a megoldáshoz például jól jöhet az IKEA polcos eleme, az EXPEDIT, ami 16.990 Ft-os árával jó alap egy ilyen mini gardróbszekrényhez. Már csak néhány KOMPLEMENT ruhatartó sínre van szükségünk, vagy bármilyen fémből, fából vagy műanyagból készült "rúdra", és elkészíthetjük a praktikus, polcokból és akasztós részből álló tárolót.

Ez az unisex megoldás is gyönyörű szerintem, szerezzünk be jó sok fonott kosarat és készítsünk rájuk feliratokat, így mindig könnyen megtaláljuk a gyerekholmikat.
 
Egy eklektikusabb megoldás, ággyal kombinálva.
Végül ugyanaz az IKEA-s EXPEDIT polc fektetve... :)2014. május 28., szerda

Mire jó egy (két, három) bőrönd?

Régi, használt bőröndből is lehet jópofa, egyedi gyerekszoba-dekorációt készíteni, pl. maradék textil, táblafesték vagy épp 4 db asztalláb felhasználásával. Határt csak a fantáziánk szabhat.

Ennek a textiles DIY projektnek a leírása megtalálható a kép alatti linkre kattintva. Igaz,hogy angolul van, de a fotók alapján könnyen elkészíthető.


2014. május 17., szombat

Szoba zöldben


Ha tanácstalanok vagyunk,hogy hogyan is kezdjünk hozzá a gyerekszoba berendezéséhez, sokat segíthet, ha először is keresünk egy meghatározó színt. 

Én személy szerint minden helyiségben a fehér falakat és fekete/fehér/fa bútorokat, nyílászárókat, padlót preferálom, ezekhez pedig általában 2 egyéb színt választok. Ezt a két színt nem egyenlő mértékben használom, fontos, hogy az egyikből több legyen, mint a másikból, hogy ne le legyen 
túlságosan összevissza a hatás.  


Ma zöld szobákat hoztam.
Az itt látható enteriőrökben jó ízléssel vegyítik a zöld színt más neutrális színekkel, pl. szürkével, bézzsel, stb. Nagyon egyedivé tehetjük a berendezést, ha teszünk bele egy régi bútort, vagy saját kezünkkel lefestünk bármit ami fából készült :) 

A legelső képen látható például az IKEA-nál kapható BEKVÄM fellépő. Ha ezt egyedivé akarjuk tenni, rengeteg ötletet találunk az interneten, DIY blogokban. A legegyszerűbb, tömör nyírből készült verzió 2 990 Ft-os áron kapható, ami szerintem nagyon baráti ár, főleg ha saját ízlésünkre formáljuk.
A legjobb mégis az, ha kukázunk valami régi darabot a nagymama sufnijában, esetleg szétnézünk az aukciós oldalakon. Szuper dolgokat lehet kifogni, csak türelem és jó szem kell hozzá.


Találtam egy nagyon stílusos szatócsbolti szekrényt a jófogás.hu-n, ez egy jó ütős színnel lefestve, biztos, hogy feltűnő része lenne a szobának. Az aljába rengeteg játék befér!
 Ezt az 50-es évekbeli műbőrrel bevont fa babakocsit pedig itt találtam. Az ára elég húzós, viszont a bolti műanyag játékokkal nem lehet egy napon említeni.


2014. május 15., csütörtök

DIY fűszertartó polc
Bár ez a projekt egyáltalán nem tartozik a "gyerek" témakörbe, lefotóztam és megmutatom nektek. Kb. 2 éve rakosgatom a spájzban ezt a fűszertartó szettet, egy ideje az üvegeket már használtam, de úgy összességében, eredeti kinézetében valahogy nem tudtam megbarátkozni vele.  

A kezdeti fotókon egyébként még egész jól is néz ki, de a valóságban ronda sárgás lakkal volt kezelve.

 Hozzávalók:

- 1 átlagos, háztartási boltokban, vagy szupermarketekben kapható fából készült fűszertartó polc, üvegcsékkel


- fekete táblafesték
- fekete táblafesték-matrica (én az ALDI-ban vettem úgy 3 évvel ezelőtt, de hobbybolt-webshopokban általában kapható)
- csiszolópapír
- ecset
- maszkoló szalag
- olló
Első lépésben lecsiszoltam az egyébként lakkozott fűszertartót.  Nem kellett nagyon precízen, a táblafesték általában elég jól fed.
 


Utána a maszkolószalaggal csíkokat ragasztottam a fűszertartó két oldalára, nagyjából egyenlő közöket hagyva, hogy szabályosak legyenek a csíkok. A szalagok között és a többi helyen befestettem a táblafestékkel.


Végül a fekete táblafesték matricából kis csíkokat vágtam és krétával ráírtam a fűszerek nevét. Íme a végeredmény, egy fekete és faszínű csíkos, vidéki stílusú, mégis kicsit modern tároló.2014. május 14., szerda

Állatkert a gyerekszobában

Hoztam két jó ötletet a számtalan plüssállat tárolására. Az elsőhöz képes leírás is van, igaz angol nyelven, de a fotók alapján könnyen elkészíthető.

A másik ötlet nekem jobban tetszik, a ZOO felirat szerintem nagyon jópofa. Igaz hogy ketrecbe zárt állatokat látunk, de ez itt most nem hátrány, mert így legalább rendezetten várják, hogy végre kiszabadítsa őket a gazdájuk. :)2014. május 13., kedd

Pöttyös fal


 


A pöttyök újra divatba jöttek,vagy talán soha nem is mentek ki a divatból, a gyerekszoba falán pedig igazán vidámak és egyediek lehetnek. Ráadásul pöttyös falat festeni nem nagy tudomány, elég ha keresünk valami "pöttyöt" amit stencilként használhatunk.
Persze nem csak színes pöttyökkel dekorálhatunk, hanem egyszínűekkel is, pl. feketével. Ha a többi kiegészítő színes, akkor nem kell félni a fekete szín használatától még a gyerekszobában sem.


Egy tipp a tető alatti ferde falrész dekorálására.  

2014. május 7., szerda

Rétegelt lemez a gyerekszobában

Gyerekbunker. Gyerekágy. Esetleg egy íróasztal. Viszonylag kis költséggel nagyon ötletes dolgokat lehet kihozni belőle, de egy asztalos ismerősnek biztosan van elfekvőben egy-két négyzetméter rétegelt lemeze. Ha szépen megkérjük, akár még meg is csinálja...2014. május 1., csütörtök

Ágyvégek

Mit szóltok egy színes ágyvéghez? Lehet rózsaszín, kék, akár fekete is, a lényeg, hogy nagyon könnyen elkészíthető!